Gulasz z mięsa mielonego z warzywami

Obrazek

Składniki:

  • 30 dkg mięsa mielonego
  • 2 ziemniaki
  • 1/2 papryki
  • 4 pieczarki
  • 1/2 bakłażana
  • 1/2 cukini
  • 1 cebula
  • 1 marchewka
  • 1/2 litra buliony warzywnego
  • łyżka oleju
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • sól, pieprz, przyprawa do mięsa mielonego, papryka ostra

Przygotowanie:

Na rozgrzanym oleju podsmażamy mięso mielone.

Obrazek

Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę, marchewkę w pół talarki, cebule w kosteczkę,  dokładamy do podsmażonego mięsa.

Obrazek

Zalewamy bulionem dusimy ok 15 minut.

Obrazek

Pieczarki kroimy w plasterki i dokładamy do gulaszu.

Obrazek

Paprykę, bakłażana i cukinie kroimy w kostkę, dokładamy do gulaszu.

Obrazek

Dokładnie mieszamy i dusimy ok 30 minut. Dokładamy 2 łyżki koncentratu pomidorowego i dusimy do odparowania wody, tak żeby zrobił nam się gesty sosik (ok 15 minut).

Obrazek

Przyprawiamy do smaku.

Obrazek

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s