Ziemniaki faszerowane mięsem mielonym i feta

Obrazek

Składniki:

  • ziemniaki
  • 30 dkg mięsa mielonego
  • 1/2 opakowania sera feta
  • 1 cebula
  • sól, pieprz, papryka słodka
  • natka pietruszki
  • koperek
  • olej

Przygotowanie:

Ziemniaki dokładnie myjemy i gotujemy  w mundurkach. Studzimy. Odkrawamy ” kapelusze” od ziemniaków.

Obrazek

Wydrążamy środek z ziemniaków.

Obrazek

Cebule kroimy w kostkę. Na rozgrzanym oleju podsmażamy mięso i cebule. Do podsmażonego mięsa dodajemy fetę, miąższ wydrążony z  ziemniaków i przyprawy – miksujemy.

Obrazek

Farszem nadziewamy ziemniaczki.

Obrazek

Przykrywamy ” kapelusikami ziemniaków”.

Obrazek

Na ziemniaki kładziemy ser żółty i posypujemy papryka słodką.

Obrazek

Podlewamy 1/2 szkl. wody. Zapiekamy w piekarniku w temperaturze 180 stopni ok. 50-60 minut.

Obrazek

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

w

Connecting to %s