Łazanki z kapusta i kiełbasa

Przepis na łazanki to przepis mojej mamy, ale wtedy to były tylko z makaronu, kiełbasy i kapusty 🙂 Były pyszne, ale   Ja  dodałam troszkę swoich składników 🙂

Obrazek

Składniki:

  • mała główka kapusty białej
  • 2 cebule
  • 20 dkg pieczarek
  • laska kiełbasy
  • 20 dkg kapusty kiszonej
  • makaron łazanki ok 1/2 opakowania
  • sól, pieprz
  • 3 łyżki oleju

Obrazek

Przygotowanie:

Kapustę białą gotujemy, żeby była miękka. Studzimy, odciskamy nadmiar wody i drobno siekamy.

Kapustę kiszona gotujemy ok 10 minut. Po wystudzeniu siekamy.

Cebule kroimy w kosteczkę, pieczarki w plasterki, podsmażamy na oleju.

Kiełbasę kroimy w kostkę, podsmażamy na oleju.

Makaron gotujemy w osolonej wodzie.

Obrazek

Wszystkie składniki wrzucamy do miski, przyprawiamy sola i pieprzem.

Obrazek

Dokładnie mieszamy.

Obrazek

Gotowe łazanki odgrzewamy na patelni.

Obrazek

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s