Jak już wiecie najbardziej lubię pasty do chleba, ale od czasu do czasu lubię tez kanapeczki na ciepło 😉 Panini nie dość, ze na ciepło to jeszcze ze spora dawka warzyw 🙂
Składniki:
- bułki panini
- salami
- ser żółty
- pomidor
- ogórek
- cebula
- kilka oliwek
- papryka konserwowa
- sałata
- świeża bazylia
Sos:
- 2- 3 łyżki ketchupu
- 2 łyżki musztardy
- kilka kropel sosu tabasco
Przygotowanie:
Bułkę panini przekrawamy na pół, kładziemy salami.
Następnie kładziemy ser żółty.
Na to kładziemy plasterki pomidora i cebulkę.
Wkładamy do nagrzanego piekarnika na 7- 10 minut.
Następnie kładziemy plasterki świeżego ogórka, pokrojona paprykę i oliwki oraz świeżą bazylie.
Na koniec nakładamy na kanapkę sałatę zielona.
SOS: Wszystkie składniki mieszamy ze sobą.
Sosem smarujemy jedna stronę panini.
ah kurcze, uwielbiam!
Kanapeczka przepyszna!!! Uwielbiam panini !
Pozdrawiam
http://myszkagotuje.blogspot.com
To tak jak i Ja 🙂 Pozdrawiam:)